Blog

Maak kennis met: Stefan

3D-printers, sleutelen aan de auto, Raspberry Pi. Interesse voor soft- en hardware zat er bij Stefan altijd al in. Dat hij nu werkzaam is als Developer, komt dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. In dit artikel lees je meer over Stefan en zijn werk bij Suneco.

 

Vertel iets over jezelf

“Ik kom uit Darp, een dorpje vlakbij Steenwijk. Daar woon ik al mijn hele leven, 23 jaar dus. Na de middelbare school ging ik MEI studeren, oftewel Metaal Elektro Installatie, op het mbo. Het werken met zwakstroom vond ik heel leuk; led-jes solderen, printplaten maken. Kortom, heel erg met je handen bezig zijn. Maar toch kwam ik er tijdens mijn stage achter dat ik ‘Elektricien zijn’ eigenlijk niks vond.

Toen ben ik gestart met de opleiding ICT, in de richting applicatieontwikkelaar op het Deltion in Zwolle. Daarvan ben ik het laatste halfjaar in Ierland stage gelopen. Een geweldige ervaring. Daar werkte ik aan loyalty-systemen, denk aan een bonuskaart, maar dan op kleine schaal voor bijvoorbeeld coffeeshops (échte koffiezaken, niet zoals wij die in Nederland kennen;-)).”

Van school naar Suneco

“Yes. Een klasgenoot van mij, Erwin, liep stage bij Suneco en zo ben ik hier na mijn opleiding ook terecht gekomen. Ik kon aan de slag als Junior Developer en ook werd mij vanuit Suneco aangeboden de deeltijdopleiding HBO-ICT te volgen op Windesheim. Die kans greep ik met beide handen aan natuurlijk. Nog een jaar en dan ben ik écht klaar met school. Letterlijk en figuurlijk, haha.”

Over je functie als Developer

“Ik werk dus als Developer bij Suneco. De laatste twee jaar heb ik voornamelijk Sitecore en .NET opgepakt. Hierin maak ik custom-onderdelen op maat voor de klant. Sitecore levert zelf al het framework, maar daar bouw ik vervolgens bovenop. Ook pak ik een stukje front-end op - als het niet te ingewikkeld is.”

Jong geleerd, ‘oud’ gedaan

“Thuis werkte ik al veel met Raspberry Pi, dus ergens was ik altijd al wel veel met ICT bezig. Ook met hardware. Zo toverde mijn overbuurman altijd heel veel oude computers tevoorschijn, die ik dan in- en uit elkaar kon halen. Dat vind ik interessant. Inmiddels heb ik die oude computers een beetje links laten liggen en richt ik mij nu voornamelijk op het sleutelen aan 3D-printers, quadcopters en mijn auto. Ik heb een Subaru Forester Turbo, waar ik inmiddels eigenlijk alles zelf aan kan doen. Dit komt deels door technische aanleg, deels door het kijken door YouTube-video’s, maar ook deels door een vriend van mij die monteur is. En daarnaast zit ik in een WhatsApp-groep met mensen die verstand hebben van dit model auto. Die kennen de auto van voor naar achter en kan ik alles vragen.”

Dit vind ik het leukste aan werken bij Suneco …

“Dat is sowieso de werksfeer, die is altijd open. Er is geen drempel om met wie dan ook een gesprek aan te gaan. Alle info wordt gewoon op tafel gelegd, niks gaat achter de rug om. Dat is erg prettig als werknemer.”

Dit wil ik nog graag leren …

“Ik zou graag meer Internet of Things willen doen; dingen aansturen met de computer.

Zoals bijvoorbeeld een vendingmachine aangestuurd krijgen. Ook wil ik me nog meer professionaliseren binnen het vakgebied.”

Net zoals Stefan aan de slag als Developer bij Suneco? Bekijk ons vacatureoverzicht.

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!