Blog

Maak kennis met: Lesley

Over debiteuren en crediteuren kan deze collega je alles vertellen in geuren en kleuren. Sinds bijna twee jaar versterkt Lesley ons team bij Suneco als Administratief Medewerker. Maak kennis met Lesley in dit artikel!

 

Kijkje in de administratieve keuken

Na het afronden van een administratieve opleiding, begon Lesley als boekhoudkundig medewerker. Lesley: "Mijn eerste baan was in een administratieve functie bij een kinderdagverblijf. Vervolgens maakte ik de overstap naar detachering, omdat ik nog niet zeker wist welke richting ik binnen de administratie op wilde. Detachering is een goede manier om in verschillende keukens te kijken en erachter te komen wat ik echt wilde."

Ze ontdekte al snel dat het administratieve vakgebied enorm divers is. Lesley: "Het verschilde per opdracht hoe lang ik ergens zat, maar het voordeel was dat ik een vast salaris had. Mijn opdrachten varieerden in duur, van enkele maanden tot zelfs jaren. Zo zag ik veel verschillende bedrijven.”

Een koningin in Crediteuren

Een groot deel van haar detacheringstijd besteedde Lesley aan crediteurenbeheer. Ze werkte voor verschillende bedrijven, waaronder een bedrijf waar ze rekeningen voor tandartsen en huisartsen beheerde. Lesley: "Ik werkte ook voor een non-profitorganisatie bij een vakbond en bij KPN. Bij KPN ging ik zelfs in vaste dienst, waar ik deel uitmaakte van een crediteurenafdeling van 30 tot 40 medewerkers. Na een reorganisatie stopte ik bij KPN en solliciteerde ik voor functies in de advieswereld in Amersfoort, de dag voordat ik op het vliegtuig naar Thailand stapte om mijn vader te bezoeken had ik een sollicitatiegesprek. En daar ben ik aangenomen, eerst op detacheringsbasis, later in vaste dienst.

Daarna vond ik werk bij een bedrijf in cv-installaties, maar dit was van korte duur. Ik vervolgde mijn loopbaan bij een bedrijf in de bouw en infrastructuur in Baarn. Maar ondertussen was ik al naar Zwolle verhuisd, en was de reisafstand best groot geworden. Dus ik ging op zoek naar een andere baan.”

Toen was daar Suneco

Lesley: "Ik had hele leuke eerste gesprekken met Dorien en Ad via Teams, dat was nog tijdens corona." Nu werkt ze 16 uur per week, verdeeld over drie dagen, in een functie waarin ze crediteuren, debiteuren en salarissen beheert. Daarnaast maakt Lesley sinds dit jaar ook deel uit van de personeelsvereniging (PV) bij Suneco. "Het is enorm leuk om uitjes te organiseren met Dorien en Anouk. Je collega's zijn belangrijk, en je moet plezier hebben in je werk. Zo zien we elkaar ook op een andere manier, ook op persoonlijk vlak. Zo zijn we onlangs nog een weekendje naar Groningen geweest met elkaar, en staat er nog een kookworkshop en pubquiz op de planning voor dit jaar."

 

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!