Blog

Jubileum Ad en Mike: vijf jaar en een mooie ervaring verder

Van studententijd, naar collega’s, naar uiteindelijk samen een bedrijf runnen: Ad en Mike gingen vijf jaar geleden het avontuur aan met Suneco. Niet zonder slag of stoot; er hebben best wat ontwikkelingen plaatsgevonden. En nee, daarmee bedoelen we niet alleen softwareontwikkeling voor opdrachtgevers ;-). Samen met Mickel - Managing Director - runnen ze het bedrijf in Zwolle. Nu, vijf jaar later, blikken we terug op de afgelopen jaren. Tipje van de sluier: ze hebben nog geen moment spijt gehad.

 

Terug in de tijd: hoe kennen jullie elkaar?

Ad: “Mike en ik kennen elkaar van de studentenvereniging. We studeerden allebei Civiele Techniek in Delft. Daar ben ik uiteindelijk mee gestopt en heb vervolgens de HTS en Hbo Bedrijfskunde afgemaakt.”

Mike: “Toen we na onze studietijd beiden bij Capgemini aan de slag gingen, leerden we elkaar pas écht kennen. Daar hebben we jarenlang samengewerkt binnen de sector Overheid. We maakten maatwerk software voor - jawel - diverse overheidsorganisaties. Daarna verhuisde Ad naar de Finance sector en ben ik meegegaan."

Switch van bouw naar ICT

Ad: “Dat kun je wel zeggen. Het was in de jaren ‘85-’86, toen werk vinden lastig was - kun je het je nu voorstellen? Je kon toen niet zomaar een baan krijgen, maar in de automatisering was veel vraag naar mensen. Toen zijn we gestart als Junior Programmeur.”

Samen bouwen

Ad: “Ik heb 26 jaar bij Capgemini gewerkt, toen ik tien jaar geleden voor mezelf verder ging. Ik ben gaan zzp’en als interim manager bij verschillende opdrachtgevers. Het was leuk, maar individueel; ik miste het teamgevoel.”

Mike: “Voor mij geldt hetzelfde. Ik was ondertussen ook al gestopt bij Capgemini en deed zelfstandig opdrachten. Maar daarmee bouw je niks op en dat doe ik juist graag samen met anderen.”

En toen was daar Suneco

Mike: “Ad en ik zagen elkaar privé nog steeds en liepen tegen hetzelfde aan. We dachten; misschien moeten we toch samen eens rondkijken. We hebben een organisatie in de arm genomen om ons te helpen met een zoektocht naar een leuk bedrijf. Zij vonden Suneco en dat was al vrij snel een match. De diensten die Suneco leverde, de dingen die ze daar maakten, de medewerkers die we op de website zagen staan; het paste bij ons. Suneco staat voor samenwerken onder één paraplu - dit is ook de letterlijke betekenis van het woord. En dat typeert ons wel. We zijn een niet al te groot bedrijf en werken daarom ook graag samen met partners en concullega's."

Nieuwe eigenaren, nieuwe ontwikkelingen

Mike: “Een voorbeeld van een verandering die we al vrij snel doorgevoerd hebben is het minderen van detacheren en meer op projectbasis werken. Voor ons gevoel is bij detacheren het enige dat je doet expertise en capaciteit leveren - wat ook prima is, maar niet alleen maar. We vinden het juist leuk om een oplossing, een resultaat, te bieden waar de klant mee verder kan. Sommige medewerkers konden dit waarderen, en anderen niet, daar hebben we afscheid van moeten nemen.”

Ad: “Verder is een ontwikkeling natuurlijk de verhuizing van ons kantoor in Heerde naar Zwolle in 2019. We zaten op een locatie die moeilijk te bereiken was, in een klein dorp. We wilden meer zichtbaarheid en groter worden.”

Waar zijn jullie trots op?

Ad: “Ik geniet vooral van de medewerkers. Alles wat met personeel te maken heeft, vind ik belangrijk. We zijn bijvoorbeeld een weekend naar Maastricht geweest, met aanhang. Dat staat me gewoon nog steeds bij, omdat ik het zo leuk vond. Het zijn dan ook de teamprestaties die iets voor mij succesvol maken. We doen het met elkaar!”

Mike: “Daar ben ik het volledig mee eens. Daarnaast zijn we natuurlijk trots op de mooie projecten die we gedaan hebben. Cito, Checkpoint Systems, Heineken, Infofolio, VHD en Salland Zorgverzekeringen bijvoorbeeld. Bij die laatste zijn we van scratch af aan begonnen met Sitecore. We hebben de hele omgeving ingericht en opgetuigd. Nu, twee jaar later, wordt er nog steeds naar tevredenheid mee gewerkt. Daar doe je het voor.”

Ad: “We vinden loyaliteit ook erg belangrijk. We zijn loyaal naar onze klanten toe en proberen ze zoveel mogelijk te helpen. Met medewerkers idem dito.”

Kernkwaliteiten

Mike: “Kwaliteit, professionaliteit en goed samenwerken vinden we heel belangrijk. Dat bewijzen we door certificeringen. Van onze medewerkers en ook van het bedrijf. Maar ik denk dat de kernkwaliteit van Suneco is dat we dingen op maat maken voor onze klanten en die deliverables ook van hoge kwaliteit zijn. We maken applicaties (software) in allerlei vormen en met allerlei toepassingen. Wat wij maken, maken we op een dusdanige manier, dat iemand anders dit goed kan overnemen. Goed onderhoudbaar, toekomstbestendig en gestructureerd.”

Wat is de toekomstvisie van Suneco?

Ad: “Eigenlijk is het doel om twee keer zo groot te worden. We zijn bezig met een zoektocht naar een partner die krachten wil verenigen, zodat we samen sterker staan. Maar dit doen we niet zomaar met een partij, het werken bij Suneco moet voor iedereen leuk blijven. Dát is te allen tijde het belangrijkste.”

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!