Blog

Interview Marijn | Over het gebruik van Umbraco

Umbraco is in de wereld van Content Management Systemen (CMS) zéker geen onbekende naam. Maar wat maakt dit platform zo bijzonder? Marijn is Developer bij Suneco en bekend met de ins en outs. In dit blog deelt hij zijn inzichten over waarom Umbraco een favoriete keuze is voor veel bedrijven. Ook vertelt hij over zijn ervaringen tijdens de recente Umbraco-conferentie.

 

Marijn: “Umbraco is in essentie een CMS, vergelijkbaar met wat WordPress is, maar dan in .NET, wat het een stuk sneller maakt dan WordPress. Het biedt een basisomgeving die je met extensies en plugins aanzienlijk kunt uitbreiden, waardoor je vrijwel elke website kunt bouwen die je wilt. Er is zelfs een eigen e-commerce extensie, waarmee je eenvoudig een webshop kunt opzetten. Wat Umbraco echt onderscheidt, is dat het voor iedereen toegankelijk is; veel van onze klanten kunnen het platform uiteindelijk ook zelfstandig beheren, wat een enorme plus is.”

Umbraco-creatie

“Umbraco is niet alleen stabieler en sneller dan andere Content Management Systemen, zoals WordPress, maar het is ook open source, wat maakt dat het heel flexibel is. Umbraco evolueert continu door bijdragen van de community. Door deze aanpak blijft het platform voldoen aan de behoeften van gebruikers. Bovendien is het uitermate geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een veilig en schaalbaar CMS -  omdat Umbraco .NET gebruikt.

Verschillende projecten met Umbraco

“Ik heb met diverse bedrijven gewerkt waarbij Umbraco de voorkeur had. De reden varieert, maar het komt vaak neer op de behoefte aan een flexibel, gebruiksvriendelijk platform dat kan meegroeien met het bedrijf. We hebben projecten uitgevoerd, variërend van informatieve websites tot complexe e-commerce platforms, allemaal gedreven door Umbraco.

Onderstaande afbeelding laat ook zien waarom eindgebruikers een voorkeur hebben voor Umbraco ten opzichte van bijvoorbeeld WordPress. Dit zit ‘m dus voornamelijk in gebruiksvriendelijkheid.”

(Bron: COGWORKS op LinkedIn

DUUG-fest: een hele dag ondergedompeld in Umbraco

“Onlangs ben ik met collega Anouk naar een Umbraco-conferentie geweest en dat was erg interessant. Tijdens het evenement werd aangekondigd dat je de backoffice geheel naar wens kunt aanpassen. Dit is een gamechanger; het maakt Umbraco nog flexibeler. Verder werden er interessante cases gepresenteerd, zoals hoe content personalisatie kan worden toegepast om de winstgevendheid op je website te verhogen. De interactie met de community en directe feedback naar Umbraco zelf over wat er verbeterd kan worden, bevestigt nogmaals wat het platform zo sterk maakt.” 

 

________________

Meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op via sales@suneco.nl, 088 002 7960 of vul het contactformulier in. 

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!