Blog

Maak kennis met: Thijmen

Van kinds af aan is hij al bezig met programmeren. Na veel googlen, codes uitzoeken, uitproberen - en vervolgens de opleiding HBO-ICT, een premaster en master Computer Science - heeft Thijmen zijn passie om weten te bouwen tot zijn werk. Eerst met zijn eigen bedrijf, en nu sinds oktober ook bij Suneco als .NET-developer. In dit interview maak je kennis met Thijmen.

 

Jong geleerd is oud - of eigenlijk nog steeds jong - gedaan

“Het begon allemaal met de CD-rom lezer van mijn ouders open en dicht doen op random momenten, terwijl mijn ouders achter de computer zaten - echt niet vervelend ;-). Mijn fascinatie voor ICT was unlocked. Google was mijn grootste vriend; daar heb ik uren gezocht en dingen uitgeprobeerd. Ik heb er veel tijd in gestoken, omdat ik het zo leuk vond. Het was voor mij dus al vroeg duidelijk welke richting ik op wilde.”

Opleiding

“Na de middelbare schoolmiddelbare school heb ik HBO- ICT in Zwolle op Windesheim afgerond. Vervolgens heb ik een premaster en joint-degree master Computer Science gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UVA). Ik kon bij beide scholen vakken volgen, maar ik heb dit voornamelijk bij de VU gedaan.

De master is eigenlijk het theoretische gedeelte van HBO-ICT. Maar ik merk dat de praktijkervaring die ik heb opgedaan vanuit HBO-ICT top is in combinatie met de theorie op de Universiteit.”

Een bedrijf runnen tussen de bedrijven door

“Tijdens mijn master heb ik samen met een vriend - oftewel mijn compagnon - een bedrijf opgericht. In eerste instantie deden we veel consultancywerk en bedachten we adviezen voor bedrijven die veel data tot zich hadden, maar niet wisten wat ze ermee moesten doen. Vervolgens konden opdrachtgevers er ook voor kiezen om de adviezen door ons te laten implementeren.

Tegenwoordig doen we meer softwareontwikkeling. Zo zagen we een kans in het onderwijs; daar heerst het probleem dat studenten ChatGPT gebruiken om werkstukken te genereren. Zodoende hebben wij GPT Detective gemaakt: een tool die kan controleren of teksten zijn gegenereerd door allerlei AI-tools (autsj). Hiermee hebben we zelfs het nieuws gehaald. Mijn compagnon en ik runnen dit bedrijf nog steeds, maar dan parttime. Top dat dit mogelijk is!”

Naast leuk werk, ook leuk werken

“Het voelt niet per se gek om nu in loondienst te zijn, want - heel eerlijk - het zorgt ook voor een stuk stabiliteit, denk aan pensioenopbouw. Het bevalt me goed en ik vind het leuk om in een team met ervaren ontwikkelaars te werken, dat miste ik. Zo kan ik ook weer van anderen leren. Daarnaast heb ik een positieve eerste indruk, zijn de collega’s aardig en hangt er een goede sfeer op kantoor. Dat vind ik ook belangrijk, want naast leuk werk, moet je ook leuk (samen)werken.”

Ik kijk ernaar uit om …

“Meer ervaring op te doen in softwareontwikkeling in teamverband. Daarnaast lijkt het me interessant om meer op de architectuur te zitten; die in grove lijnen te bedenken. Maar met ontwikkelen zou ik ook niet willen stoppen, want dat vind ik veels te leuk.”

Niet alleen fanatiek met zijn carrière

“Klopt, sporten in het algemeen is een grote hobby van me. Ik ben dagelijks bezig met krachttraining en kickboksen. Alleen op zondag niet, dat is rustdag ;-).”

 

_____________

Enthousiast geworden na het verhaal van Thijmen? Bekijk dan onze openstaande vacatures.
Wie weet introduceren we jou binnenkort als nieuwe collega ☕

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!