Blog

Maak kennis met: Lionel

Van een commerciële functie in het bank- en verzekeringswezen naar IT. Zo’n tien jaar geleden maakte Lionel een carrièreswitch, en sinds 1 september versterkt hij ons team als .NET-developer bij Suneco. We stellen hem maar al te graag aan je voor!

 

Lionel: “Ik ben geboren en getogen in Hoogeveen, en daar woon ik nog steeds. Vanuit de middelbare school ben ik begonnen met kantoorautomatisering, op het mbo. Later ben ik de commerciële richting op gegaan, binnen het bank- en verzekeringswezen. Ik heb acht jaar als commercieel medewerker binnendienst bij een tussenpersoon gewerkt. Tijdens het maken van berekeningen voor klanten merkte ik dat ik véél handelingen uit moest voeren om tot de berekening te komen. Ik dacht: ‘kan dit niet efficiënter?’. Ik ben mij toen gaan verdiepen in Excel, maar dat vond ik er niet zo mooi uitzien. En dus ben ik van Excel overgestapt op een programmeertaal. Uiteindelijk ben ik op de IT-afdeling van de organisatie gaan werken.

Het échte werk

“Na een hoop zelfstudie heb ik versneld hbo Software Engineering & Development in Utrecht gevolgd. Ondertussen werkte ik nog bij dezelfde tussenpersoon. Totdat ik iemand ontmoette tijdens mijn opleiding en werd gevraagd om daar te komen werken. Vanaf dat moment ben ik écht in het wereldje van softwareontwikkeling terechtgekomen.”

Carrière in ontwikkeling

“Ik heb vervolgens veel verschillende branches gezien. Van optometrie tot automaterialen. Overal heb ik weer andere kennis opgedaan. Maar ik wist dat ik ooit voor een software ontwikkelbedrijf wilde werken, omdat je daar veelzijdigheid in projecten hebt. En nu ben ik hier.

In mijn laatste werkervaring werd mij gevraagd een IT-afdeling op te zetten. Dat betekende dat ik meer uit de ‘diehard’ ontwikkeling stapte. Mijn huidige project is daarom ook weer even wennen voor me; ik moet een hele nieuwe architectuur bedenken. Maar het gaat goed, en ik heb het naar mijn zin. Ik vind het leuk om in nieuwe software te groeien. Daarnaast ben ik goed opgevangen, en valt het mij op dat het hier heel informeel is.”

Niet alleen software bouwen, maar ook overkappingen

“Klussen is een grote hobby van mij en mijn vriendin. Een tijd geleden hebben we een complete overkapping gebouwd, en nu zijn we bezig om alles op zolder netjes te maken. Ik zit niet stil. Zo doe ik bijvoorbeeld veel obstacle trainingen, loop ik hard en sta ik zo nu en dan op de padelbaan. Ook hebben we een dochtertje van acht maanden, waar we dolblij mee zijn.”

En wij zijn dolblij met Lionel, welkom!

 

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!