Blog

Maak kennis met: Martijn

Ook wel: gatekeeper, vraagbaak, projectleider. Drie jaar geleden stapte hij binnen bij Suneco, direct in de functie van Product Owner / Business Analist. En hij owned die rol als geen ander. Lees hier meer over de werkzaamheden van Martijn.

 

Kun je iets meer vertellen over je functie?

“In mijn functie houd ik overzicht op wat er door het ontwikkel-/scrumteam gemaakt moet worden. Ik bespreek daarbij de wensen vanuit de opdrachtgever en vertaal deze naar concrete taken voor de developers. Die taken plaats ik op een backlog en prioriteren we. Het is daarbij belangrijk dat ik ervoor zorg dat het team voldoende werk heeft en dat de opdrachtgever tevreden is. Er komt dus ook een stuk stakeholdermanagement bij kijken.

De ontwikkelaars hebben een vrije invulling van hoe zij de user stories gaan bewerkstelligen. Zelf dingen kunnen bepalen geeft mijn collega’s ook weer meer passie voor hun werk. Ik ben eindverantwoordelijk voor een product. Wanneer de developers klaar zijn, moet ik bepalen of het gereed is voor oplevering. Daarin ben ik dus een soort ‘gatekeeper’. Ik heb zelf als ontwikkelaar gewerkt, dus ik weet er genoeg van af. Ook genoeg om te weten dat ontwikkelen niet mijn ding is ;-), maar ik kan er wel over mee praten.”

Kun je iets over een huidig project vertellen?

“Momenteel ben ik ingezet bij VHD als Product Owner voor team stabilisatie. Samen met Julia, Jelle en Sander zorgen we ervoor dat alle systemen stabiel en goed werkbaar zijn, zonder bugs. Julia doet hierin het stuk testen. Ook vanuit de opdrachtgever zijn er een aantal mensen die mee testen op acceptatie en kijken of het aan de wensen voldoet.

Dan is er nog een ander team dat zich richt op vernieuwing. Zij vervangen oude blokken software door nieuwe en voegen nieuwe onderdelen toe aan bestaande producten.”

Hoe ben je bij Suneco terechtgekomen?

“Dat was drie jaar geleden. Ik woon in Zwolle en was de lange reisafstanden zat, dus ging ik op zoek naar werk in Zwolle. Ook wilde ik het ontwikkelen en testen - wat ik bij mijn vorige baan deed - loslaten. Toen vond ik Suneco online en ben ik met Mike in gesprek gegaan voor de rol als product owner. Daarnaast vind ik het ook leuk om mensen te motiveren en coachen. Daarom ben ik vakcoach voor een aantal van mijn collega’s. Ik kijk met ze mee of ze nog de goede kant opgaan wat betreft hun leerdoelen. Ook check ik hoe iedereen in de wedstrijd zit en hoe we kunnen helpen om lekker te werken.”

Dit spreekt mij aan bij Suneco …

“Sowieso het feit dat het nu voor mij op fietsafstand is. Dat is heel fijn. Daarnaast zijn Ad, Mickel en Mike heel open en benaderbaar. Het is een platte, kleine organisatie. Bij Suneco werk ik vanaf het kantoor in Zwolle, en niet alleen maar op locatie bij opdrachtgevers. Dat maakt dat we ook als collega’s onderling veel contact hebben. Verder staan er leuke uitjes op de planning, wat ook meer is dan bij een grote organisatie. Het kleinschalige maakt het ook makkelijker om bijvoorbeeld een spelletjesavond te organiseren.”

 

Ben je enthousiast geworden na het verhaal van Martijn over het werken bij Suneco? Neem dan een kijkje bij onze vacatures.

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!