Blog

Maak kennis met: Julia!

Vanuit de schoolbanken rechtstreeks naar Suneco. Julia is ruim een half jaar geleden aangenomen als Business Analist, met als doel DynamicWeb. Oftewel, de schakel tussen klant en Developers. Lees hier meer over (het werk van) Julia.

 

Hoe ben je in de ICT gerold?

“Op de middelbare school moest ik een keuzevak kiezen, daar stond Informatica tussen. Uiteindelijk stelde het vak niet súper veel voor, we moesten wat oefenen met HTML bijvoorbeeld. Maar ik merkte daardoor wel dat de ICT mij interesseerde. Tijdens een open dag ben ik op NHL Stenden in Emmen bij de opleiding Software Engineering gaan kijken. En zo geschiedde. :-)”

De ICT-wereld is een mannenwereld

“Tsja, dat blijft het wel een beetje. Ik begon in een klas met ongeveer 60 studenten, waarvan er uiteindelijk 20 daadwerkelijk hun laatste jaar hebben gehaald. Aan het begin van mijn studie waren er 4 of 5 vrouwen van de 60 studenten. En uiteindelijk ben ik als enige vrouw van mijn originele jaar afgestudeerd. Mensen hebben toch nog steeds het beeld dat ‘ICT iets met computers is’. En dat is natuurlijk ook wel zo, maar het is echt wel meer dan cloud, beheer en services. Je kan ook meer op de hardware zitten en dingen ontwikkelen.

Ik geloof dat iedereen zich kan omscholen tot ICT’er, als je er interesse in hebt. Op een gegeven moment moet er gewoon een lampje gaan branden bij een aantal programmeertalen.”

Wat is je functie?

“Tijdens mijn studie merkte ik dat ik meer klantcontact wilde. Ik zag het niet zitten om 40 uur per week in codes te duiken. Daarom heb ik op de functie als Business Analist gesolliciteerd en ben ik niet aan de slag gegaan als Developer. Een Business Analist kun je zien als interne schakel tussen de klant en de Developer. Mijn hoofddoel is om een consultant te zijn voor wat de klant wil en dat doorvertalen aan de Developers. Zoiets denk ik ooit ook in een rol als Projectmanager bijvoorbeeld te kunnen vinden.

Ik ben begonnen met nul werkervaring en moest nog een vak afronden. Afgelopen half jaar heb ik daarom vooral meegeholpen bij projecten en nog niet mijn eigen opdrachtgevers gehad. Zo heb ik bijvoorbeeld bij een van onze opdrachtgevers geholpen met het implementeren van de Scrum-methodiek bij onze opdracht.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Business Analyst Julia achter haar bureau.

 

Jong geleerd, oud gedaan

“Ik heb wel het idee dat ik goed ben als Business Analist, maar ik heb er nog niet zoveel werkervaring in. Vroeger tijdens mijn bijbaantjes moest ik verkopen en was ik bezig met mensen, uitleggen hoe iets werkt. Ik houd ervan om zo’n schakelpositie te hebben. Je moet er wel overzicht voor kunnen bewaren, en rustig en kalm blijven.”

Wat zijn je toekomstige projecten?

“Waarschijnlijk ga ik me ook meer richten op Sitecore, dat zijn de doorlopende, grotere projecten. Een van onze opdrachtgevers, Eno Zorgverzekeraar, draait daar bijvoorbeeld op. Ook zou ik ook meer kennis over dit CMS op willen doen en lijkt het me interessant om mijn Scrum Master diploma te halen.”

Het leukste aan het werken bij Suneco vind ik…

“... Dat de sfeer erg leuk en gezellig is. Ik vind het zelf ook prettig dat de groep waarmee je werkt niet te groot is, waardoor je veel persoonlijk contact hebt met elkaar. Je kan met iedereen een grapje maken en met iedereen het overal over hebben. We proberen maandelijks iets - buiten werk - om te doen samen.

Wat mij ook aanspreekt is dat het heel erg vrij staat in waar je werkt, dit mag zowel thuis als op kantoor. Daarnaast staat Suneco er ook voor open om werkervaring naast je opleiding op te doen.”

 

_____________

Spreekt dit jou aan? Bekijk dan eens onze vacatures. Wie weet staat hier al iets voor je tussen, en anders kunnen we altijd in gesprek met elkaar over jouw wensen.

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!