Blog

Van stage naar werknemer bij Suneco

Met zijn negentien levensjaren houdt hij de gemiddelde leeftijd bij Suneco (33) goed in balans. Afgelopen jaar heeft ‘ie versneld zijn mbo ICT gehaald en kon hij als junior developer aan de slag. Maar hij is nog lang niet klaar met studeren; vanaf september start hij vanuit Suneco deeltijd met HBO-ICT op Windesheim. We hebben het over niemand minder dan: Marijn!

 

Had ICT altijd al je interesse?

‘Ja, op de basisschool begon ik bijvoorbeeld al met het maken van websites in een online CMS. Daarin kon je dingen verslepen. Ik was ongeveer tien jaar oud. Toen ik bij middelbare scholen ging kijken trok de school met ‘plusprofielen’ mijn aandacht. Eén van die profielen was namelijk Research en ICT. Je kunt wel raden waardoor mijn interesse was gewekt. Ik keek enorm naar dit profiel uit, maar het viel tegen. De ‘standaard dingen’ kende ik al. Mijn docent opperde toen om een gastles te geven aan klasgenoten. Zo gezegd, zo gedaan. Twee weken later gaf ik een gastles over hoe je in HTML kunt programmeren.’ 

Jong geleerd is oud gedaan

‘Van kinds af aan struinde ik het internet al af. Ik speelde online games en zag dat je met plug-ins en mods het spel kon uitbreiden. Nou dat moest ik ook kunnen, dus challenge accepted. Ik was altijd op zoek naar iets nieuws om te leren. Via YouTube-tutorials en vooral veel zelf uitvogelen lukte me dit. Dat uitvogelen vind ik nog steeds leuk om te doen. Ik sleutel - naast werk - regelmatig aan hardware. Zo moest de computer van mijn broertje laatst weg, maar niet voordat ik die helemaal uit elkaar had gehaald natuurlijk.’

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Marijn achter zijn bureau


Van hobby-websites naar serious business

‘Dit is natuurlijk wel andere koek. Ik werk twee dagen gedetacheerd bij een van onze opdrachtgevers Infofolio, werk een dag aan de interne projecten van Suneco en heb daarnaast nog een dag voor trainingen en bijscholen. Zo ben ik bezig om Azure-developer te worden. Dit is voor iedere developer bij Suneco een verplicht onderdeel.

Ik houd me nu veel bezig met front-end, maar ook de back-end. Over een tijd zou ik Umbraco-professional willen zijn, mijn Scrum-papieren halen en als een soort uitvoerende projectleider aan de slag gaan. Ik vind het stukje projectmanagement en werkzaamheden in kaart brengen heel interessant, om zo projecten naar een nog hoger level te tillen.’

Suneco als werkgever

‘Ik heb een zoontje van twee: hij is mijn grootste motivatie. Suneco denkt heel goed mee in mijn privésituatie en heeft mij een stabiele basis gegeven. De voorwaarde was wel dat ik in september deeltijd start met HBO-ICT. Twee andere collega’s volgen deze opleiding ook vanuit Suneco.   

Tijdens mijn stage werd ik al als volwaardig werknemer gezien en kreeg ik veel verantwoordelijkheid. Dat vind ik ook leuk aan Suneco. Je werkt daarnaast aan mooie projecten met een gezellige en actieve werksfeer. We organiseren veel onderling en iedereen is super collegiaal.’ 

 

-------------------------------------------------------------

Gaat jouw interesse in ICT ook way back? En wil je die interesse inzetten bij een laagdrempelige organisatie? Bekijk dan eens ons vacatureoverzicht. Of kom nog meer over Suneco en onze collega’s te weten door onze andere blogs.   

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!