Blog

Maak kennis met: Dorien!

Van Business Consultant naar Financial Controller bij Suneco. Dorien kent de maand- en jaarcijfers van voor naar achter. Aan haar de schone taak om bij te houden of alles klopt en in te zoomen op trends. Maar eerst zoomen we even in op Dorien en haar werkzaamheden. :-)

 

Goed met getallen

‘Ik ben geboren en getogen in Heerde. Daar ben ik ook begonnen bij Suneco, in 2010. Wat betekent dat ik binnenkort alweer 12,5 jaar in dienst ben. Ik loop al een tijdje mee dus. In 2018 is Suneco naar Zwolle verhuisd. Geen onbekende stad voor mij; vanuit Heerde was dit altijd al de stad voor mij om naartoe te gaan. En inmiddels woon ik in ‘t Harde, wat ook mooi in de buurt is.

Onlangs ben ik afgestudeerd bij de deeltijdopleiding Bedrijfskunde in Enschede. Ik wilde niet de accountancy in, maar ben wel goed met cijfers. Bedrijfskunde was een goede middenweg: cijfers, maar óók nadenken over bedrijfsprocessen.’

Wat zijn je werkzaamheden bij Suneco?

‘Ik ben nu Financial Controller, maar ik ben begonnen als Business Consultant voor financiële software. Ik was ‘de nerd’ in het gebruiken van die software en updates uitvoeren voor klanten. Die softwarepakketten verkocht ik vervolgens aan de klant. Na een aantal jaren hebben we dit losgelaten en ben ik op de interne administratie verdergegaan. Hoewel ik het klantencontact wel heel leuk vond.

In mijn huidige rol als Financial Controller werk ik veel samen met onze collega Lesley. Zij voert bijvoorbeeld alle inkoop- en verkoopfacturen en bankafschriften in en ik doe daarop de laatste check. Daarnaast regel ik de salarisadministratie en maak ik rapportages van alle maand- en jaarcijfers. Zijn er bijvoorbeeld trends die we over het hoofd hebben gezien en waar we op in moeten zoomen?’

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Dorien achter haar pc

 

Het leukste aan mijn werk vind ik…

‘De autonomie en afwisseling. Als ik ergens iets signaleer dan heb ik ook gewoon de vrijheid om daar iets mee te doen. Daarnaast werk ik met hele leuke collega’s, waar ik ook nog eens veel van kan leren. Ik ben zelf een ‘nep-ICT-nerd’. Vergeleken met een leek weet ik er veel van af, maar vergeleken met collega’s niet. Ik ga wel leren programmeren. Ben heel nieuwsgierig naar de echte ICT-kant.

Buiten werk om doen we ook geregeld leuke dingen samen. Die frequentie proberen we hoog te houden. Zo zijn we wezen karten, lasergamen, bowlen, doen we spelletjesavonden, een pubquiz en gaan we in het najaar een nachtje weg met het team.’

_____________

Ben jij na het lezen van Dorien’s blog ook nieuwsgierig naar verhalen van andere collega’s? Bekijk dan dit overzicht.

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!