Blog

Loop mee met .Net-developer Michel

We houden ervan om open te zijn over hoe het nu echt is om bij Suneco te werken. Dat doen we al in onze vacatures, maar we gaan graag een stapje verder door je mee te laten kijken in de werkzaamheden van een van onze .Net-developers. Ontmoet: Michel! Senior .Net-developer bij Suneco.

 

Waarom ben je .Net-developer geworden?
Ik vind het een hele fijne taal om mee te werken. Bovendien past de manier waarop Microsoft en dan met name Azure werkt goed bij mij. In eerste instantie zat ik meer op de hardware aan de embedded-kant. Maar werken met .Net was net iets leuker dan embedded. En nu doe ik veel in Azure wat het werk ook weer interessanter maakt.

En waarom bij Suneco?
Na een aantal pogingen bij andere bedrijven, vond ik niet direct wat ik zocht: een plek waar ik kon doen wat ik wilde én waar ik op mijn gemak ben. Toen ik bij Suneco kwam, zat ik snel op mijn plek en merkte ik ook dat er echt ruimte was. 'Nee, dat kan niet' hoor je hier niet vaak. En het is ook fijn dat ik mijn werk onder werktijd doe in plaats van in de avonduren.

En, wat het ook leuk maakt: je werkt voor heel uiteenlopende klanten. E-commerceplatformen bijvoorbeeld, maar ook serieuze backend-projecten zoals bij Cito. Het mooie is dat we niet alleen onze taken oppakken, maar ook meedenken in het grotere plaatje. En wat hier uitrolt mogen we ook daadwerkelijk doorvoeren - dat zie je niet altijd in dit werkveld.

Omdat we wat kleiner zijn, nemen we ook minder ervaren collega's mee en die draaien dan gelijk al mee op grote projecten waardoor ze een veel breder takenpakket krijgen. Het maakt ook niet uit of er nog 5 of 20 medewerkers bijkomen, we vinden het echt belangrijk dat junioren zich ontwikkelen en ook kunnen meedenken in het grotere plaatje.

Waar ben je op dit moment allemaal mee bezig?
Dat is een behoorlijk uiteenlopend lijstje. Op dit moment kijken we vooral naar hoe de processen nu bij onze klanten zijn ingericht en hoe we daar software- en codetechnisch meer uit kunnen halen, ook naar de toekomst toe. Dat soort inzichten en kennis heb je toch nodig.

Verder kijk ik samen met onze technisch manager hoe we onze interne werkwijze beter kunnen structureren. Technische benodigdheden die we willen meenemen in het werk voor onze klanten zodat we nog efficiënter werken. Dat leggen we dan intern voor en dan wordt het als een soort cursus meegenomen in de algehele werkwijze. We nemen de collega's er echt in mee zodat zij ook de waarde ervan inzien en ermee gaan werken.

Wat zou jij iemand die hier wil solliciteren meegeven?
Het liefst zou ik diegene een dag mee laten lopen zodat je echt ziet wat we doen. Het is op dit moment zo divers, dat je niet makkelijk het complete plaatje uitlegt. Samen kijken naar de status bij klanten qua code, maar ook de processen, met name hoe we het in de toekomst willen inrichten. Ik ben wel benieuwd of diegene zich daar ook in zou kunnen vinden.

Klinkt goed? Ga naar de vacature voor .Net-developer en vraag een gesprek met een medewerker aan. Dan neemt Michel of een collega jou ook in de diepte mee in de werkzaamheden van een .Net-developer.

Verder zijn de werkzaamheden gewoon heel divers en we zitten niet vast aan bepaalde werkzaamheden. Als iets niet bij je past, dan zijn er altijd nog wel andere dingen die je bij andere klanten kunt oppakken bijvoorbeeld. We kijken echt samen naar wat onze voorkeuren zijn en wat we het liefst doen. Dat zie je ook niet veel bij andere bedrijven.

Helemaal als het team groeit, zal die ruimte er nog meer zijn omdat je het onder meer mensen kunt verdelen. Of voor de afwisseling is het soms ook fijn om voor een andere klant te werken.

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over het werken als .Net-developer bij Suneco? Neem contact op met Mike Pino, hij vertelt je graag meer! App, bel of mail: 088-0027940 / werken@suneco.nl.

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!