Blog

Loop mee met Jelle: van pakketbezorger naar Sitecore/Back-end developer

Soms lopen dingen anders dan je op voorhand voorspelde. Daar is Jelles verhaal een mooi voorbeeld van. Als Sitecore/Back-end developer is hij betrokken bij veel en belangrijke projecten. Toen hij de eerste keer met Suneco kennismaakte, was hij echter nog werkzaam als DHL-pakketbezorger. Hoe dat is gegaan? Dat lees je in dit artikel.

 

Eigenlijk was het een gokje

Voordat ik ging studeren, wist ik niet goed wat ik wilde. Ik koos uiteindelijk voor de studie Bewegingswetenschappen in Groningen. Dit vond ik heel leuk, maar doordat je zo breed wordt opgeleid, was het vinden van een baan best lastig. Ik besloot eerst maar wat te werken, dit deed ik dus als pakketbezorger bij DHL. Via-via kwam ik bij Suneco terecht. De interesse voor programmeren had ik al wel en ik dacht: als ik daar iets meer tijd in steek, dan kan ik hier wel goed in worden.

Ik mailde Mickel (directeur) en voor ik het wist, kon ik beginnen eigenlijk. Wel eerst in de vorm van een traineeship waarin ik mijn Microsoft-certificaat moest halen. Dat waren drie toetsen en het vroeg vooral om veel zelfstudie. Als ik iets niet wist, kreeg ik hulp van de developers. Uiteindelijk heb ik meerdere certificaten behaald, waarvan de laatste de afsluiting van mijn traineeship was.

In totaal was ik zo’n zeven maanden bezig en in die tijd leerden we elkaar van beide kanten kennen bij Suneco. Dat beviel zo goed, dat ik tot mijn verrassing zelfs een contract voor onbepaalde tijd kreeg. Het was voor mij eigenlijk een gokje of dit dan de juiste stap voor mij zou zijn en nu zit ik hier nog steeds - met veel plezier.

De groei van trainee naar lead developer

Het eerste project waar ik aan werkte, was geen Sitecore-project. Ik moest een stukje software programmeren voor een fabrikant. Dat was vooral heel veel uitzoeken en tegen de lamp aanlopen.

Daarna kreeg ik al vrij snel wel een Sitecore-project omdat er weinig developers zijn die dit kunnen en er veel werk in was. Omdat er een collega wegging, kon ik zijn project overnemen. Het systeem stond al, ik loste toen vooral bugjes op en dergelijke. Toch was het wel heel spannend dat ik ineens verantwoordelijk was voor die opdrachtgever. Je wordt in het diepe gegooid, maar gelukkig is er wel altijd een achtervang. Nu vind ik dat ook heel prettig. Je kunt van alles doen en krijgt veel verantwoordelijkheid. Als je dat aanpakt en je bent niet bang, dan kun je veel leren.

Vanaf dat eerste project heb ik op veel verschillende Sitecore-projecten gezeten. Soms nemen we bestaande code over, soms is het nieuwbouw. Doordat er wat minder Sitecore-developers zijn, kreeg ik de kans om meteen echt mee te draaien. Het laatste project was ENO, waar ik lead developer was.

Tip voor nieuwe developers bij Suneco

Wees niet bang om de ruimte te pakken. Als jij denkt dat er iets (beter) kan, zeg dat vooral want je hebt de ruimte om input te geven. Natuurlijk moet je dan ook bereid zijn om het gelijk uit te voeren, maar wees niet bang om te vragen. Zeker als je een beginnende developer bent. Dan denk je nog wel eens: oh, die anderen zijn met zulke grote dingen bezig en dan kom ik aan met zoiets kleins. Maar twee zien altijd meer dan een en vragen kun je nooit teveel doen.

Wil jij net als Jelle je ook verder ontwikkelen en de kans krijgen om direct al aan leerzame projecten te werken? We maken graag kennis met je! Mail naar werken@suneco.nl.