Leertraject van Jan Post

Toen ik in het laatste jaar van mijn studie een stage moest gaan volgen, kwam ik terecht bij Suneco in Heerde. Deze plek koos ik in eerste instantie vanwege de korte afstand naar mijn huis, maar al snel bleek dat het bedrijf ook een prettige plek was om te werken en dat ik er veel kon leren. Tijdens mijn stage kreeg ik voornamelijk te maken met het Sitecore CMS, een groot platform waarop uitgebreide websites kunnen worden gebouwd. In deze periode werd ik begeleid door Jeroen Speldekamp, iemand die in het wereldje van Sitecore geen onbekende is met zijn MVP-benoemingen door de jaren heen. Van hem kon ik veel leren, niet alleen op programmeervlak, maar ook over professionaliteit en werkhouding.

Na afronding van deze stage moest ik mijn afstudeerproject elders doen, maar toen ik daar klaar mee was kwam ik weer terug bij Suneco. Daar had ik het immers goed naar de zin gehad en het beviel van beide kanten. Groen als gras begon ik daar dus mijn loopbaan als softwareontwikkelaar. Door de jaren heen heb ik met veel verschillende technieken en systemen gewerkt en me daardoor goed kunnen ontwikkelen. Zo heb ik projecten gedaan met Sitefinity, Umbraco, Sharepoint en het reeds genoemde Sitecore, maar ook heb ik bijvoorbeeld plug-ins voor Excel moeten maken en applicaties in MVC. Buiten dat ik bij deze opdrachten mijzelf heb kunnen ontwikkelen, heeft Suneco mij ook de mogelijkheid geboden om verschillende certificeringen te doen. Zo heb ik mijn MCSD (Microsoft Certified Software Developer) kunnen behalen en ook een certificering voor het ontwikkelen in het Sitefinity CMS heb ik op zak.

Met al deze ervaring sta ik op de plek waar ik nu ben. Ik hou mij op dit moment met name bezig met twee projecten, namelijk het bestelsysteem van Company Fits en onderhoud aan het Sitecore platform van CITO. Hierover heb ik veel zeggenschap en door de kennis die ik in de loop der jaren opgebouwd heb kan ik daarin ook de goede keuzes maken. Tevens heb ik tegenwoordig zelf stagiairs onder mijn hoede en kan ik de kennis die ik heb overbrengen op hen. Ook nu gaat het niet alleen om pure programmeerkennis, maar ook om ze te leren hoe om te gaan met bepaalde situaties op de werkvloer. Het is leuk om die ontwikkeling bij mezelf te zien; zes-en-half jaar geleden was ik de stagiair en keek ik op tegen mijn begeleider Jeroen. En nu ben ik zelf de begeleider voor een nieuwe generatie ontwikkelaars.

Wie weet ben jij student en zoek je een leuke stage met gevarieerde opdrachten. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen en wie weet kom jij dan later ook nog eens in de rol van stagebegeleider.

Kom jij stage lopen bij Suneco?

Wie weet ben jij student en zoek je een leuke stage met gevarieerde opdrachten. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen en wie weet kom jij dan later ook nog eens in de rol van stagebegeleider. Stageopdrachten bekijken