Wordt jij onderdeel van ons team?

Begin je carrière hier

Stage, traineeships en WERKEND LEREN

Onze mensen van Suneco maken dagelijks leuke en uitdagende opdrachten. Met specialisaties in Xamarin, Sitecore, Sitefinity, Umbraco en .Net zijn we breed inzetbaar en maken we onze werkzaamheden divers. Met onze ervaring helpen we graag anderen een beetje meer ervaring op te doen. Dat doen wij door het begeleiden van studenten, presenteren, R&D bijeenkomsten organiseren en het delen van onze kennis via blogs.

Ben jij student en op zoek naar een stage in de IT? Of vind je programmeren leuk, maar nog geen opleiding? Als erkend leerbedrijf leiden we jaarlijks meerdere studenten op via stages, traineeships en werkend leren programma's. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina vind je alles over de mogelijkheden voor jouw studietraject.


Informatie voor studenten

 1. Sollicitatie insturen

  Als eerste zal je bij ons je sollicitatie insturen. Dit mag via onze website, via een van onze opdrachten of via de open sollicitatie mogelijkheid. Je mag het ons ook e-mailen naar sollicitatie@suneco.nl met daarin je motivatie en CV.

  Ook als je bent toegewezen vanuit je school willen we graag jouw motivatie en CV ontvangen. Deze informatie gebruiken we voor het vervolg van de intakeprocedure.


 2. Kennismakingsgesprek

  Tijdens dit eerste gesprek vertellen wij wie wij zijn en wat we doen. Wij vertellen over onze projecten en klanten, zodat jij een beetje een beeld krijgt van Suneco. Uiteraard beantwoorden wij al jouw vragen, zodat je een goed beeld van ons krijgt tijdens dit gesprek.

  Natuurlijk willen wij ook graag weten wie jij bent, dus zullen we jou ook een aantal vragen stellen. Waar je aan kunt denken zijn vragen als wie je bent, hoever je bent met je opleiding, wat je graag zou willen doen etc. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ideeën en wensen, zodat we dit goed kunnen afstemmen met onze projecten.  


 3. Stageopdracht(en) bespreken

  Na het eerste gesprek selecteren wij een stagebegeleider die jou tijdens je stage gaat begeleiden. Deze begeleider maakt kennis met je tijdens het tweede gesprek. Tijdens dit gesprek gaan we meer in op de opdrachten die je kunt gaan doen bij ons.

  Zeker als je bezig gaat met je HBO afstudeerstage wordt dit gesprek gebruikt om je afstudeeropdracht helder geformuleerd te krijgen. Zeker voor je afstudeerstage zal jouw school een aantal eisen hebben. Wij denken met je mee om een goede opdracht samen te stellen die aansluit op de eisen van je opleiding.

  Wij hebben altijd verschillende stage- en afstudeeropdrachten die je kunt doen. Maar om jou alle vrijheid te geven, willen we jou ook de kans geven om je eigen ideeën in te brengen als je die hebt.


 • Uitdagende stage opdrachten
 • Mogelijkheid om je eigen ideeën bij ons uit te voeren
 • Wij zijn een erkend leerbedrijf
 • Bovengemiddelde netto stagevergoeding (MBO/HBO)
 • Senior stagebegeleider (link naar begeleiding tijdens je stage)
 • Gezellige collega’s
 • Gratis lunch
 • Werkstation (Laptop of PC met Microsoft Windows)
 • Gratis deelname in onze actieve personeelsvereniging
 • Mogelijkheid om extra kennis op te doen bij onze ontwikkelsessies, R&D dagen en vakgroep meetings (verwijzen naar pagina met uitleg en voorbeelden)

 • Gemotiveerde houding
 • Leergierig en open staan voor nieuwe dingen
 • Durf te vragen
 • Open voor feedback en begeleiding
 • Wij leren ook graag van jou

Wij snappen dat niet iedere student hetzelfde is en op hetzelfde kennisniveau zit. Daarom kijken we altijd samen met jou naar de meest passende begeleiding. Zodat jij het meeste kan halen uit jouw stageperiode.

Wij streven ernaar dat jij tijdens je stage één vaste stagebegeleider toegewezen krijgt die echt tijd voor jou heeft. Dit wordt jouw senior buddy tijdens jouw stage. Onze ervaring is dat het switchen tussen meerdere stagebegeleiders minder prettig werkt voor jou als student. Uiteraard kan je altijd al onze collega’s om hulp en kennis vragen.

 “Er is altijd iemand beschikbaar om mijn vragen aan te stellen”
- Jelle Bosch


Heb jij een gaaf idee voor jouw (afstudeer)stage en zou je die graag bij ons willen uitvoeren? Of wil je weten of jouw idee mogelijk is bij Suneco?

Stuur jouw idee in via het open sollicitatieformulier met je CV. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om jouw idee verder te bespreken.

Eigen idee insturen


Wij hebben een hoge doorstroom van studenten die na hun stage bij ons in dienst zijn gekomen. Bij ons heb je grote kans op een baan na je studie. Tijdens je stage heb je al veel geleerd en weet je hoe wij werken. Zeker als je een prettige stageperiode bij ons hebt gehad en je stage goed hebt afgerond zullen wij je een aanbod doen om bij ons te komen werken.

“Na mijn afstuderen mocht meteen blijven werken bij Suneco.”
- Jeanine Zomer

Als medewerker bij Suneco kijken wij echt naar jou als persoon en proberen we opdrachten aan jou te koppelen die bij jou passen. Met ons brede dienstenpakket is er altijd iets dat aansluit bij jouw wensen en kwaliteiten. Bij Suneco doe je afwisselend werk. Dit werk is niet alleen inhoudelijk afwisselend, maar ook afwisselend in projectteams.. De ene keer werk je op locatie bij een klant en de andere keer in een projectteam bij ons intern. De verschillende projectteam varianten waarin je als medewerker van Suneco terecht kan komen, zijn:

 • Suneco team op locatie bij een klant
 • Projectteam op kantoor
 • Meedraaien in projectteam van de klant

Je wordt na je studie eerst als junior in een projectteam gezet, waarin je wordt begeleid door onze senior developers. We zullen je dus niet direct in het diepe gooien bij een van onze klanten. Als jij dit wel als uitdaging ziet en afhankelijk van jouw kennisniveau is die mogelijkheid er natuurlijk altijd.

Wil je meer weten? Bekijk onze pagina’s voor werkzoekenden.


Als je bij ons in dienst bent zijn er veel mogelijkheden voor doorstuderen en verdere persoonlijke ontwikkeling. We stellen samen met jou een persoonlijk opleidingsplan op. Jouw leertraject zal aansluiten op jou als persoon en op je werkzaamheden.

Vul het contactformulier in en wij geven jou persoonlijk uitleg van de mogelijkheden


Jelle-2

TRAINEESHIP: WERKEN EN LEREN BIJ SUNECO

Ben jij die enthousiasteling die zich helemaal op het vak van ontwikkelaar/ softwareconsultant wil storten? Met het traineeship wordt je helemaal klaargestoomd om aan de slag te gaan als gecertificeerd ontwikkelaar bij Suneco.

Start nu met het Traineeship
Suneco_Portretten_1000px-ForWeb21

"Het is fantastisch omdat wat ik leer meteen in de praktijk te kunnen toepassen"

Sake Elfring - software developer Benieuwd naar ons team?