Nieuws

Wat gebeurt er bij SUNECO?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes van onze medewerkers. Altijd al willen weten wat onze medewerkers de hele dag aan het doen zijn?  Omdat onze medewerkers werken aan verschillende projecten, sommige bij de klant en anderen in Zwolle op kantoor, zijn wij altijd nieuwsgierig naar waar iemand aan werkt. Met nieuwsberichtjes en op onze terugkomdagen blijven wij allemaal een beetje op de hoogte.

R&D dag Azure DevOps

7 January 2020

Dit keer was het onderwerp van de R&D dag Azure DevOps, een onderwerp waarmee iedereen binnen Suneco te maken heeft. De opkomst was dan ook 100%.

Marco Sieders en Martijn Klaassen hadden de dag opgedeeld in een ochtendsessie waarin uitleg werd gegeven over de mogelijkheden die de laatste versie Azure DevOps biedt en over hoe je eenvoudig  Azure pipelines kunt inrichten met Microsoft YAML.

Azure DevOps werd vanuit 2 kanten belicht:

- Scrum master & developer
 Hoe richt je het bord in, hoe werkt het planningpoker tool etc.

-Projectmanagement
Hoe kan je voortgang in de gaten houden etc.

Na een heerlijke lunch met een broodje kroket was het tijd voor de middagsessie waarin er een praktijk opdracht moest worden uitgewerkt.We werden opgedeeld in verschillende (Formule 1) teams. Binnen elk team waren er de rollen:

- Scrum Master
- Developer
- Tester

Het doel was om Azure DevOps in te richten met sprints van 1 uur.  De case was om een Azure pipeline met YAML in te richten en een applicatie te upgraden naar .Net Core

3 en diverse wijzigingen aan de applicatie door te voeren.

Aan het eind van de dag gaf elk team een demo en hield de retrospective.

Het was een leerzame dag waarbij we intern  afgestemd hebben hoe Azure DevOps gebruikt wordt.
RD dag 1 RD dag 3

Suneco_Portretten_1000px-ForWeb13

"Buiten de gebaande wegen denken en daarbij kennis overdragen, daar kom ik graag mijn bed voor uit"

Jeroen Speldekamp - manager software development Benieuwd naar ons team?