Blog

Loop mee met … Sake - Developer bij Suneco

Tot vijf jaar geleden had Sake nog geen idee dat hij als Developer aan de slag zou gaan. Het is net iéts anders gelopen dan gedacht. Nu ben je bij hem aan het juiste adres voor al je ICT-gerelateerde vragen. Lees hier zijn verhaal.

 

Jouw werk als Developer in één zin

‘Dan zou ik zeggen: business requirements vertalen naar technische oplossingen. Dat klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want het is per situatie en organisatie afhankelijk welke technieken je toepast. Wij richten ons op de Microsoft-georiënteerde organisaties.’ 

ICT stond niet bovenaan het lijstje

‘Nee, klopt. Ik heb eerst een aantal andere opleidingen gedaan voordat ik hier terecht ben gekomen. Van Technische Bedrijfskunde, naar Commerciële Economie en Bedrijfskunde MER. Uiteindelijk heb ik versneld de mbo-opleiding Bedrijfsadministrateur afgerond en ben ik aan de slag gegaan bij een administratiekantoor in Deventer. Daar ben ik voor het eerst echt in aanraking gekomen met ICT. Ik merkte dat ik het heel interessant vond om zaken te automatiseren.’ 

Werken en studeren

‘Ik heb toen besloten dat ik graag een basis wil in de vorm van een hbo-diploma. Toen ben ik deeltijd begonnen met HBO-ICT op Windesheim en vanaf mijn tweede jaar in dienst gekomen bij Suneco. Suneco stond ervoor open om een werken/studeren-combi te doen. Ik werkte drie dagen en gebruikte de overige dagen voor mijn studie. Een andere collega van me, Stefan, doet hetzelfde. Het is een pittige combi, maar ik ben uiteindelijk afgestudeerd.’

Welk project staat je nog goed bij?

‘Vanaf de start bij Suneco werkte ik voor Vereniging Eigen Huis, bijna drie jaar lang. Daar heb ik van alles voor gedaan, bijvoorbeeld de ‘Nationale Taxatie Service’. Dit is een widget die content editors op de pagina kunnen slepen in het CMS. Daarnaast hebben we een upgrade van het CMS gedaan, wat best heftig is met een groot CMS waar meerdere mensen aan gewerkt hebben. Ook heb ik aan de ‘Mijn Eigen Huis-omgeving’ gewerkt. Bijna alle bedrijven hebben wel een ‘Mijn-omgeving’. Daar heb ik bijvoorbeeld widgets gemaakt voor nieuwsbrieven en gegevens.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Dilemma: je moet iedere dag coderen/programmeren of je houdt je iedere dag bezig met het onderhouden van hardware.

‘Dan liever de hele dag programmeren. Ik ben niet zo heel handig met sleutelen.’

Dilemma: liever detacheren bij veel verschillende opdrachtgevers, of liever de hele week op kantoor.

‘Ik heb al veel gedetacheerd gezeten, dus wat meer op ons eigen kantoor is nu ook wel fijn.’

Dilemma: liever werken met Umbraco of Sitefinity.

‘100% Umbraco. Dit is open source en wat ons betreft een heel fijn CMS. Je kunt zelf suggesties doen hoe zij het CMS anders kunnen inrichten. Ik ben zelf ook gecertificeerd in Umbraco.’

Dilemma: liever de hele week vroeg starten en vroeg naar huis of later starten en later naar huis.

‘Ik ben absoluut geen ochtendmens en slaap graag uit. Dus dan ga ik voor optie twee, haha. Gelukkig is dat geen probleem hier.’

__________________


Ook aan de slag als Developer bij Suneco? Bijvoorbeeld met .NET of front-end. Ga naar ons vacatureoverzicht en bekijk of er een functie voor jou bij zit. Open sollicitaties zijn ook welkom!

Suneco Portretten 1000Px Forweb19
Jelle
Developer

Jelle is developer bij Suneco en komt graag met je in contact om je meer te vertellen!